Home » Film , Info » Senarai Filem Melayu Terbaru 2012



Beberapa hari lepas kami sediakan senarai filem terbaru dari luar negara, kali ini kami senaraikan filem keluaran Malaysia yang bakal menemui peminat di pawagam pada tahun 2012.

Filem Melayu 2013 | Klik disini

Senarai Filem Melayu Terbaru 2012

Januari

Bujang Terlajak
19 Januari 2012
Komedi


Sumpahan Kum-Kum
26 Januari 2012
Ngeri


Februari

Azura
02 Februari 2012
Cinta, Drama


Hantu Dalam Botol Kicap
09 Februari 2012
Komedi, Ngeri


Chantek
16 Februari 2012
Cinta


Adnan Sempit 2
23 Februari 2012
Aksi, Komedi


Mac

Cinta Kura-Kura
01 Mac 2012
Komedi, Romantik


Bunohan
08 Mac 2012
Aksi, Drama


Seefood
08 Mac 2012
Animasi


7 Petala Cinta
15 Mac 2012
Cinta


Jidin Sengal
22 Mac 2012
Komedi


Jangan Pandang-Pandang
29 Mac 2012
Pengembaraan, Komedi


April

3 Temujanji
05 April 2012
Komedi, Cinta


Uncle Usin
19 April 2012
Komedi, Aksi


Berani Punya Budak
26 April 2012
Aksi, Komedi


Mei

Chow Kit
03 Mei 2012
Aksi


Nongkrong
10 Mei 2012
Komedi, Ngeri
Nongkrong

Mantera
17 Mei 2012
Sains, Aksi




Hoore ! Hoore !
24 Mei 201
Fiksyen, Muzik, Cinta


Aku Ada Kau Ada
24 Mei 2012
Komedi, Cinta


Gerimis Mengundang
31 Mei 2012
Cinta


Man Sewel Datang KL
31 Mei 2012
Komedi


Jun

X
07 Jun 2012
Komedi, Aksi


Jalan Kembali
07 Jun 2012
Drama, Komedi


Jiwa Taiko
14 Jun 2012
Aksi, Cinta


Hanya Aku Cinta Kau Seorang
21 Jun 2012
Cinta
Hanya Aku Cinta Kau Seorang

Julai

8 Jam
8 Julai 2012
Aksi
Filem 8 Jam

Momok Jangan Cari Pasal
12 Julai 2012
Seram, Komedi
Momok Jangan Cari Pasal

Ogos

Seram Sejuk
19 Ogos 2012
Ngeri, Komedi


Hantu Gangster
09 Ogos 2012
Seram, Muzik, Komedi, Aksi


Saya Amat Mencintaimu (SAM)
19 Ogos 2012
Aksi, Ngeri


29 Februari
30 Ogos 2012
Drama, Fantasi, Muzik


Leftwings
30 Ogos 2012
Muzik, Komedi


September

Salam Cinta
06 September 2012
Cinta


Hantu Air
06 September 2012
Seram


Halim Munan
13 September 2012
Komedi


Kepong Gangster
13 September 2012
Aksi, Jenayah, Drama, Keluarga, Cinta


Untuk Tiga Hari
20 September 2012
Komedi, Drama


Aji Noh Motor
20 September 2012
Aksi, Komedi


Hantu Kapcai
27 September 2012
Aksi, Komedi


Sofazr The Movie Jiwa Kacau
27 September 2012
Komedi


Oktober

Taikun
04 Oktober 2012
Aksi, Komedi


Ngorat
04 Oktober 2012
Komedi


Aku Terima Nikahnya
11 Oktober 2012
Cinta


PE3
18 Oktober 2012
Aksi, Komedi


Cinta Beruang
11 Oktober 2012
Komedi


Bisikan Syaitan
25 Oktober 2012
Seram, Drama


Apa Celop Toqq
25 Oktober 2012
Aksi, Komedi, Drama


November

Zaiton Ceritaku
01 November 2012
Drama


Budak Pailang
01 November 2012
Aksi


Istanbul Aku Datang
08 November 2012
Komedi, Cinta


Ajiboy
08 November 2012
Komedi


Pontianak Vs Orang Minyak
22 November 2012
Komedi, Seram


Lagenda Budak Setan 2
29 November 2012
Cinta, Drama


Sepah The Movie
29 November 2012
Aksi, Komedi


Disember

Strawberi Cinta
06 Disember 2012
Komedi, Cinta


Awan Dania The Movie
13 Disember 2012
Komedi, Cinta


Adik Manja Returns
20 Disember 2012
Komedi


Kahwin 5
27 Dis 2012
Komedi


Filem Melayu 2013 | Klik disini


 *tarikh tayangan tertakluk kepada perubahan


20 comments

  1. Anonymous says:

    bagus

  2. Anonymous says:

    buat cerita melayu macam cerita mat salleh.. mesti gempak!!! caye la..

  3. Anonymous says:

    dalam 10 filem ada satu dua je yang best..buatla yang gempak sket...

  4. ape pwn xleh smue ada kecuali mantera tapi tgk conclude vid die cam ape dah,,,,

  5. Anonymous says:

    Siapa peminat animasi jepun, filem terbaru mereka "RUROUNI KENSHIN" telah keluar : http://www.youtube.com/watch?v=bzeHq9blYC8

  6. Anonymous says:

    kt mne ehh nk dowloand cerita melayu bg link plzzz

  7. Anonymous says:

    Download movie kt http://jieazzmovie.net/

  8. Anonymous says:

    link download movie http://www.youon9.net/

  9. sweetpie says:

    cerita mamat khalid x ada ke ths year? memg tggu sgt2

  10. sweetpie says:

    cerita mamat khalid x ada ke ths year? memg tggu sgt2

  11. Anonymous says:

    Mcm mana nak buat cerita gempak2,rakyat sendiri pun tk support filem local.buat cerita gempak tp tk ada support sama je.

  12. lani says:

    mcm mna nk tgk on9?

  13. Anonymous says:

    Filem Malaysia pun kadang kadang banyak jugak scene tak elok. Macam filem Jiwa Taiko, org islam dok cium sana cium sini apa lah nak jadi haihhh

  14. Anonymous says:

    Filem & drama kalau yg ok mmg ok tapi ade cite tu heroin dia pakai sexy giler nie kan negara islam kalau pakaian tu x pyh sexy sngt nie la punca ramai remaja punya pakaian pun nk ikut mcm diorang

  15. Anonymous says:

    Crita Aji noh motor memang best giler ...

  16. Anonymous says:

    separuh dpd filem yg diterbitkan itu menghadapi kerugian.

  17. Zack says:

    Kalau buat filem nak untung je macam tu lah...

  18. Anonymous says:

    utube malaysia.com leh tgok on9

  19. Anonymous says:

    Setelah kita memerhati hasil kerja org lain dan memberi komen membina.. Ayuh kita perhatikan pula hasil kerja dan sumbangan kita pd agama dan masyarakat.. Beri komen dan minta kawan2 jiran2 beri komen membina..
    Agar dpt kita baiki mutu lakonan asli kehidupan kita...

Terima Kasih. Sila datang Lagi